MOCIR KAPAR #2

Dragi ljudi,

jeeeeej, proljeće nam je već u punom zamahu i krećemo sa prvim aktivnostima projekta SOS Silba Off Season 2017., a pošto nam je prva radionica MOCIR KAPAR prošlu jesen bila jaaaako posjećena, radimo je ponovo, ovaj put uz predavanje Ratka Kovačevića, koji nam dolazi prenijeti svoje znanje i iskustvo u sadnji, uzgoju i kultiviranju kapara.

Radionicu suhozidne gradnje voditi će Miran Križanić i Andro Nigoević iz udruge Dragodid. Projekt Dragodid je inicijativa fokusirana na proučavanje i primjenu tehnika, materijala i struktura predajnog (narodnog, tradicijskog) graditeljstva na našem kršu. Ishodište projekta je selo Dragodid na otoku Visu, a glavne aktivnosti su organizacija suhozidnih graditeljskih radionica i popularizacija suhozidne tehnike gradnje.
http://www.dragodid.org/

Knjiga Kapar autora Ratka Kovačevića jedinstven je i cjelovit prikaz biljke koja raste samoniklo kao sastavni dio mediteranske makije ili kao ruderalna korovna vrsta na starim kamenim kućama Primorske Hrvatske. Ratko Kovačević rođen je u Kotišini kraj Makarske. Ekološki je aktivist i jedan od osnivača udruge Split – zdravi grad, u kojoj je osmislio desetogodišnji program Zeleni, rascvjetani, mirisni i ljepši Split te organizirao projekte pod nazivom Cvijet gradu prijatelju – Cvijet Splitu. Knjigu Kapar izdao je 2005., a u sklopu ove radionice dati će nam mnoštvo korisnih savjeta na licu mjesta, dok budemo sadili sadnice kapara uzgojene na Silbi u suhozid koji ćemo, uz vodstvo i pomoć udruge Dragodid, sami napraviti.
http://www.kapar.hr/knjiga.htm

Zato, ako taj tjedan imate vremena i volje za učenje i rad u predivnoj prirodi ovog malog otoka, pridružite nam se na ekološko-poljoprivrednoj radionici na Silbi!

Za sve informacije i prijave na radionicu obratite se na mail: info@silba-environment-art.hr